Kiełbasa z golonki parzona.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2018/03/kiebasa-z-golonki-parzona.html
Domowa kiełbasa golonkowa, parzona, nie wędzona.Surowiec:golonka wieprzowa tylna bez skóry, bez kości 0,70 kgmięso z łopatki wieprzowej chude 30 dagPrzyprawy na 1 kg farszu:peklosól 18 gsos sojowy 2 łyżki papryka słodka 2gpieprz czarny 2gczosnek 3 gżelatyna 3 łyżkiwoda 100 mlosłonka białkowa 40 cmWykonanie:Golonkę czyścimy, myjemy w bieżącej wodzie, osuszamy...
Najnowsze przepisy
Pozostając wciąż w dyniowym temacie, zapraszam dziś bez... ⇖ 13
Przerywam dziś kolejną, przewidzianą wcześnieja tym... ⇖ 17
Kremowy kurczak w sosie z pieczarkami, gruszką i suszonymi... ⇖ 13
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 290
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 315
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 217
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 227
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 66
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 66
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 61
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 48








































