Kiełbasa żywiecka.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2018/05/kiebasa-zywiecka.html
Kiełbasa żywiecka, wędzona, podpiekana, idealna do kanapek. Wędzona metodą w garnku na zrębkach olcha/buk.Surowiec:łopatka - 1,2 kg (szarpak)boczek - 1,2 kg (10 mm)Przyprawy:peklosól 44 gcukier 4,8 gpieprz 7,2 gczosnek 9,6 gWszystkie odważone przyprawy mieszamy.Rozdrabnianie:łopatkę wieprzową rozdrabniamy przez szarpak, boczek przez sitko 10 mm.Wykonanie:Zmielone mięsa wyrabiamy...
Najnowsze przepisy
Pyszne paszteciki z kapustą kiszoną i pieczarkami –... ⇖ 5
Jest coś zaskakująco magicznego w połączeniu musztardy... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 350
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 374
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 278
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 283
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 595
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 516
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 497
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 427
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 401
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 398
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 391
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 271
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 263
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 260









































