Kiełbasa żywiecka.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2018/05/kiebasa-zywiecka.html
Kiełbasa żywiecka, wędzona, podpiekana, idealna do kanapek. Wędzona metodą w garnku na zrębkach olcha/buk.Surowiec:łopatka - 1,2 kg (szarpak)boczek - 1,2 kg (10 mm)Przyprawy:peklosól 44 gcukier 4,8 gpieprz 7,2 gczosnek 9,6 gWszystkie odważone przyprawy mieszamy.Rozdrabnianie:łopatkę wieprzową rozdrabniamy przez szarpak, boczek przez sitko 10 mm.Wykonanie:Zmielone mięsa wyrabiamy...
Najnowsze przepisy
Jednogarnkowy makaron z mięsem Szybkie, proste i sycące... ⇖ 10
Ciasto Orzechowa Bajka to miękki biszkopt z orzechami... ⇖ 18
Sprawdzony przepis na kotlety mielone z Air Fryer – jak... ⇖ 18
Proste i pyszne kanapeczki na szybko. Idealne na każdą... ⇖ 20
26.11.2025 Magda To danie to dowód na to, że prostota... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 313
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 347
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 252
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 259
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2083
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1135
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 976
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 882
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 863
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 597









































