Najnowsze przepisy
Witajcie! Dzisiaj mam dla Was przepis na zapierającą dech... ⇖ 7
Cukinia z trawą cytrynową to kolejna propozycja na pyszny... ⇖ 10
Odkryj bogactwo hiszpańskiej kuchni regionalnej – smaki... ⇖ 18
Naleśniki na bazie jajek i sera mascarpone (moje ulubione... ⇖ 22
Kiełbasa po cygańsku to wyjątkowo aromatyczne i proste w... ⇖ 27
Składniki:( 12 sztuk, szklanka 250 ml)Rozczyn:Drożdże... ⇖ 38
Dzisiaj zapraszam na prosty deser, który idealnie sprawdzi... ⇖ 49
Kiszona kapusta
Często kiszę taką ilość kapusty z marchwią. Kapusta jest super.Surowiec:kapusta 3,1kgmarchew 1kgkminek 1 łyżeczkasól 3 łyżkiczas przygotowania 30 minutWykonanie:Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na wiórka, solimy dodajemy kminek, sól i dobrze mieszamy ugniatając. Odstawiamy na 1-2 godziny i po tym czasie znowu dobrze mieszamy i ugniatamy i wkładamy do wyparzonego gliniaka lub emaliowanego garnka, musimy także dobrze ugnieść. Przykrywamy talerzykiem i przyciskamy...
Przepisy z bloga
Ugotowane mięso z mostku wieprzowego (żeberka) podane z... ⇖ 37
Polecam chleb żytni z foremki, prosty w przygotowaniu i... ⇖ 40
Sos ugotowany z wieprzowej łopatki z dodatkiem pokrojonych... ⇖ 40
Smażona drobiowa wątróbka z cebulą podana z ziemniakami... ⇖ 43
Bardzo smaczna i zdrowa nalewka. Owoce pigwowca mają tyle... ⇖ 82
Bardzo smaczny boczek ze słoja. W słoiku powstał bardzo... ⇖ 57
Bardzo smaczna o smaku migdałowym, nalewka na pestkach... ⇖ 1921
Przepisy na czasie
Dzisiaj zapraszam na prosty deser, który idealnie sprawdzi... ⇖ 49
Czekoladowe ciasto na maślance Dziś mam dla Was przepis... ⇖ 47
Dowiedz się ile piec sandacza i w jakiej temperaturze, aby... ⇖ 41
Składniki:( 12 sztuk, szklanka 250 ml)Rozczyn:Drożdże... ⇖ 38
Dowiedz się ile piec muffinki i w jakiej temperaturze, aby... ⇖ 36
Dynie pieczone z farszem dyniowo-ciecierzycowymSkładniki... ⇖ 35
Poznaj wyjątkowe zwyczaje i obyczaje społeczne Hiszpanii,... ⇖ 31