Konserwowa Brukselka.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2017/11/konserwowa-brukselka.html
Kapusta Brukselka zakonserwowana w słoiku według przepisu z 1914 roku. Doskonała jest do zup, sosów i smażonych warzyw na patelni.Składniki:kapusta brukselkasólWykonanie:Brukselkę obieramy, opłukujemy i wrzucamy do gotującej wody, gotujemy 10-15 minut. Następnie na sicie przelewamy zimną wodą.Jak ocieknie układamy do słoiczków,zalewamy zimną przegotowaną wodą. Pasteryzujemy 15...
Najnowsze przepisy
20.12.2025 Magda Śledzie z grzybami i pieczoną papryką... ⇖ 4
Zapraszam Was dziś na przepyszne ciasto makowe z kremem... ⇖ 14
Zupa rybna z łososiem i krewetkami pachnie fenkułem,... ⇖ 11
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki... ⇖ 17
Inlagd sill, czyli śledzie marynowane po szwedzku w sosie... ⇖ 11
Sernik Harataniec to wyjątkowe ciasto, które idealnie... ⇖ 31
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 370
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 390
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 292
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 300
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2552
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2075
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1417
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 832
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 738
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 665
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 639
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 632









































