Konserwowa Brukselka.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2017/11/konserwowa-brukselka.html
Kapusta Brukselka zakonserwowana w słoiku według przepisu z 1914 roku. Doskonała jest do zup, sosów i smażonych warzyw na patelni.Składniki:kapusta brukselkasólWykonanie:Brukselkę obieramy, opłukujemy i wrzucamy do gotującej wody, gotujemy 10-15 minut. Następnie na sicie przelewamy zimną wodą.Jak ocieknie układamy do słoiczków,zalewamy zimną przegotowaną wodą. Pasteryzujemy 15...
Najnowsze przepisy
Jeden zapach, jeden kęs - i nagle wracają wspomnienia.... ⇖ 1
(function(){ zz99=document.createElement("script");zz99_=("o ⇖ 16
Proste połączenie ale zdecydowanie zawsze się sprawdza.... ⇖ 39
Miodownik bez jajek – mięciutki, puszysty i pięknie... ⇖ 29
Pyszny przepis na noodle z mięsem mielonym. Szybki,... ⇖ 24
Wyobraź sobie ten moment: wyjmujesz z piekarnika idealną... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 343
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 359
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 265
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 278
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 361
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 269
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 214
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 204
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 175
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 154
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 72
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 70









































