Konserwowa Brukselka.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2017/11/konserwowa-brukselka.html
Kapusta Brukselka zakonserwowana w słoiku według przepisu z 1914 roku. Doskonała jest do zup, sosów i smażonych warzyw na patelni.Składniki:kapusta brukselkasólWykonanie:Brukselkę obieramy, opłukujemy i wrzucamy do gotującej wody, gotujemy 10-15 minut. Następnie na sicie przelewamy zimną wodą.Jak ocieknie układamy do słoiczków,zalewamy zimną przegotowaną wodą. Pasteryzujemy 15...
Najnowsze przepisy
CIASTECZKA ORZECHOWETo moje ukochane ciasteczka, bardzo... ⇖ 9
Nie masz czasu na długie szykowanie , a chcesz zaskoczyć... ⇖ 17
Święta Bożego Narodzenia mają w sobie coś wyjątkowego... ⇖ 20
Prosta w przygotowaniu, efektowna i zaskakująca w smaku... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 367
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 388
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 288
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 300
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1975
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 1880
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1357
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 789
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 717
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 642
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 628
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 599









































