Konserwowa Brukselka.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2017/11/konserwowa-brukselka.html
Kapusta Brukselka zakonserwowana w słoiku według przepisu z 1914 roku. Doskonała jest do zup, sosów i smażonych warzyw na patelni.Składniki:kapusta brukselkasólWykonanie:Brukselkę obieramy, opłukujemy i wrzucamy do gotującej wody, gotujemy 10-15 minut. Następnie na sicie przelewamy zimną wodą.Jak ocieknie układamy do słoiczków,zalewamy zimną przegotowaną wodą. Pasteryzujemy 15...
Najnowsze przepisy
„Wiesz, co zabija dobre śniadanie? Rutyna. Kiedy rano... ⇖ 18
Placki ziemniaczane na smalcu gęsim Dziś, smalec gęsi... ⇖ 17
Pieczona pierś z indyka z przyprawami Pieczona pierś z... ⇖ 24
Co roku do świątecznego barszczyku przygotowuję zakwas z... ⇖ 102
Pasta z awokado i chili – guacamole- zdrowa, aromatyczna... ⇖ 23
Cześć! Dzisiaj pieczemy szybki skyrnik z owocami, jest... ⇖ 22
Składniki: pałki kurczaka 8 sztuk, przyprawa do drobiu... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 312
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 346
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 252
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 257
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2060
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1130
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 961
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 879
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 854
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 539









































