Konserwowa Brukselka.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2017/11/konserwowa-brukselka.html
Kapusta Brukselka zakonserwowana w słoiku według przepisu z 1914 roku. Doskonała jest do zup, sosów i smażonych warzyw na patelni.Składniki:kapusta brukselkasólWykonanie:Brukselkę obieramy, opłukujemy i wrzucamy do gotującej wody, gotujemy 10-15 minut. Następnie na sicie przelewamy zimną wodą.Jak ocieknie układamy do słoiczków,zalewamy zimną przegotowaną wodą. Pasteryzujemy 15...
Najnowsze przepisy
Witam Kochani! W czasie przedświątecznym warto pomyśleć... ⇖ 11
Już kilkukrotnie pisałam - jeśli nie mam pomysłu to... ⇖ 17
Życie w biegu nie musi oznaczać rezygnacji ze zdrowych... ⇖ 17
Sernik z rodzynkami to takie ciasto, które każdy zna, ale... ⇖ 99
Wiśniowa Fantazja to lekkie ciasto makowe z wiśniami i... ⇖ 23
Malinowe ciasto na biszkopcie, czyli ciasto Cud Malina jest... ⇖ 14
Przepyszne drożdżowe gofry z dodatkiem dyniowego puree :)... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 303
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 338
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 238
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 250
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 810
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 756
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 688
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 421
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 338
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 323









































