Konserwowa Brukselka.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2017/11/konserwowa-brukselka.html
Kapusta Brukselka zakonserwowana w słoiku według przepisu z 1914 roku. Doskonała jest do zup, sosów i smażonych warzyw na patelni.Składniki:kapusta brukselkasólWykonanie:Brukselkę obieramy, opłukujemy i wrzucamy do gotującej wody, gotujemy 10-15 minut. Następnie na sicie przelewamy zimną wodą.Jak ocieknie układamy do słoiczków,zalewamy zimną przegotowaną wodą. Pasteryzujemy 15...
Najnowsze przepisy
Surówka z buraka i gruszki to propozycja na pyszny dodatek... ⇖ 4
Dziś zapraszam na pyszne, mięciutkie pierniczki w trochę... ⇖ 18
Przepis na świąteczne maślane kruche ciasteczka jak... ⇖ 11
Są takie smaki, które całkowicie wykraczają poza swoje... ⇖ 25
Piernik krakowski to klasyczne, domowe ciasto o głębokim... ⇖ 26
Kurczak w sosie mascarpone z białym winem.Ten przepis to... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 361
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 382
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 284
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 292
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1624
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 672
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 585
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 559
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 518
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 506
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 465
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 464
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 437









































