Konserwowa Brukselka.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2017/11/konserwowa-brukselka.html
Kapusta Brukselka zakonserwowana w słoiku według przepisu z 1914 roku. Doskonała jest do zup, sosów i smażonych warzyw na patelni.Składniki:kapusta brukselkasólWykonanie:Brukselkę obieramy, opłukujemy i wrzucamy do gotującej wody, gotujemy 10-15 minut. Następnie na sicie przelewamy zimną wodą.Jak ocieknie układamy do słoiczków,zalewamy zimną przegotowaną wodą. Pasteryzujemy 15...
Najnowsze przepisy
Piernik krakowski to klasyczne, domowe ciasto o głębokim... ⇖ 4
Kurczak w sosie mascarpone z białym winem.Ten przepis to... ⇖ 7
Jedne z moich ulubionych ciasteczek z lukrem i kremem... ⇖ 12
Nasze krokiety to idealny dodatek dobarszczu wigilijnegolub... ⇖ 21
Szyszki czekoladowe to przepyszny, słodki deser, idealny... ⇖ 23
Pyszna i prosta choinka. To ratunek na szybko, by coś... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 360
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 381
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 283
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 292
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1593
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 663
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 582
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 556
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 511
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 463
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 460
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 435
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 357









































