Listkówka - wytrawna nalewka na liściach porzeczki.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2018/05/listkowka-wytrawna-nalewka-na-lisciach.html
Nalewkę na liściach czarnej porzeczek używa się do wzbogacania smaku nalewki z czarnej porzeczki czyli smorodinówki. Liście zrywa się wiosną kiedy zaczynająsię rozwijać.Składniki:liście czarnej porzeczki 15 dag (2 szklanki)alkohol 47% 1 litrWykonanie:Zebrane liście myjemy, osuszamy papierowymi ręczniczkami, rozdrabniamy. Rozdrobnione liście wkładamy do słoika, zalewamy...
Najnowsze przepisy
Pieczone podudzia z kurczaka w aromatycznej marynacie... ⇖ 2
Pasztet z karpia z dodatkiem jeszcze kilku ryb. Jest on dla... ⇖ 15
Przez lata robiłam różne deski przekąsek, ale ta deska... ⇖ 11
Moskaliki kupuję na wagę w sklepie rybnym, to takie małe... ⇖ 13
Wybór odpowiedniej patelni może diametralnie zmienić... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 349
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 374
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 278
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 283
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 572
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 502
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 484
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 413
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 385
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 381
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 371
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 253
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 249
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 249









































