Śliżyki.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2017/12/slizyki.html
Upieczone z ciasta drożdżowego z makiem orzeszki, dodatek do litewskiej potrawy Wigilijnej. Są również smaczne, tak chrupiąc zamiast cukierków.Ciasto:mąka tortowa 25 dagcukier 2 łyżeczkimak 1 szklankaświeże drożdże 25 g1 szklanka ciepłego mleka.Wykonanie:Mąkę przesiewamy przez sito, dodajemy mak, 1 łyżeczkę cukru. Z drożdży, ciepłego mleka i łyżeczki cukru robimy rozczyn....
Najnowsze przepisy
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 14
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 10
Miodownik z kremem budyniowym to jedno z tych tradycyjnych... ⇖ 21
Ciasto drożdżowe wzbogacone o kardamon z nadzieniem z... ⇖ 10
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 348
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 374
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 277
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 282
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 551
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 474
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 453
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 391
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 356
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 353
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 245
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 229
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 223









































