Masa makowa, migdałowa z bakaliami.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2017/12/masa-makowa-migdaowa-z-bakaliami.html
Masa makowa z dużą ilością bakalii, idealna do strucli i makowców.Składniki:mak 250 gram1 duży olejek migdałowycukier 1/2 szklankiorzechy włoskie rozdrobnione 10 dagblanszowane migdały rozdrobnione 10 dagrodzynki 5 łyżekkandyzowana skórka pomarańczy 5 łyżekśmietana 30 % tłuszczu 250 mlWykonanie:Zaparzamy mak we wrzącej wodzie 10-15 minut, przecedzamy przez gęste sito, studzimy...
Najnowsze przepisy
Dzis zapraszam po przepis na sernik w barwach jesiennych.... ⇖ 9
25.10.2025 Magda Przyznam się, że ta przepis na ten... ⇖ 14
Nie ma nic bardziej włoskiego niż prosty, aromatyczny sos... ⇖ 12
Herbata z żurawiną Gdy za oknem szaruga, a filiżanka z... ⇖ 12
Składniki: jajka 2 sztuki L , cukier 1/2 szklanki, sól... ⇖ 11
W mojej kuchni cukinia ma stałe miejsce od późnej wiosny... ⇖ 17
Thanksgiving is one of my absolute favorite times of the... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 282
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 310
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 212
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 219
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 858
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 419
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 385
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 373
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 305









































