Masa makowa, migdałowa z bakaliami.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2017/12/masa-makowa-migdaowa-z-bakaliami.html
Masa makowa z dużą ilością bakalii, idealna do strucli i makowców.Składniki:mak 250 gram1 duży olejek migdałowycukier 1/2 szklankiorzechy włoskie rozdrobnione 10 dagblanszowane migdały rozdrobnione 10 dagrodzynki 5 łyżekkandyzowana skórka pomarańczy 5 łyżekśmietana 30 % tłuszczu 250 mlWykonanie:Zaparzamy mak we wrzącej wodzie 10-15 minut, przecedzamy przez gęste sito, studzimy...
Najnowsze przepisy
Przepis na aromatyczny barszcz z pieczonych buraków.... ⇖ 13
Ciasto metrowiec z cappuccino Kto z nas nie zna przepisu... ⇖ 17
Kruche, zielone, mięciutkie i cudownie świąteczne. Te... ⇖ 13
Pyszny obiad? kolacja? czy może śniadanie? jak wolicie... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 344
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 363
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 269
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 280
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 403
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 305
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 296
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 245
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 193
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 173
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 155
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 125









































