Masa makowa, migdałowa z bakaliami.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2017/12/masa-makowa-migdaowa-z-bakaliami.html
Masa makowa z dużą ilością bakalii, idealna do strucli i makowców.Składniki:mak 250 gram1 duży olejek migdałowycukier 1/2 szklankiorzechy włoskie rozdrobnione 10 dagblanszowane migdały rozdrobnione 10 dagrodzynki 5 łyżekkandyzowana skórka pomarańczy 5 łyżekśmietana 30 % tłuszczu 250 mlWykonanie:Zaparzamy mak we wrzącej wodzie 10-15 minut, przecedzamy przez gęste sito, studzimy...
Najnowsze przepisy
Kompot z żurawiny z dodatkiem pomarańczy to aromatyczny,... ⇖ 21
Poznaj rybę po grecku z fantastycznie dobranymi warzywami... ⇖ 60
Dzisiaj krótko i do rzeczy.To już kolejny piernik na moim... ⇖ 27
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 372
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 395
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 293
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 302
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2880
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2116
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1471
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 851
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 753
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 686
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 655
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 650
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 622









































