Masa makowa, migdałowa z bakaliami.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2017/12/masa-makowa-migdaowa-z-bakaliami.html
Masa makowa z dużą ilością bakalii, idealna do strucli i makowców.Składniki:mak 250 gram1 duży olejek migdałowycukier 1/2 szklankiorzechy włoskie rozdrobnione 10 dagblanszowane migdały rozdrobnione 10 dagrodzynki 5 łyżekkandyzowana skórka pomarańczy 5 łyżekśmietana 30 % tłuszczu 250 mlWykonanie:Zaparzamy mak we wrzącej wodzie 10-15 minut, przecedzamy przez gęste sito, studzimy...
Najnowsze przepisy
Życie w biegu nie musi oznaczać rezygnacji ze zdrowych... ⇖ 10
Sernik z rodzynkami to takie ciasto, które każdy zna, ale... ⇖ 7
Wiśniowa Fantazja to lekkie ciasto makowe z wiśniami i... ⇖ 13
Malinowe ciasto na biszkopcie, czyli ciasto Cud Malina jest... ⇖ 9
Przepyszne drożdżowe gofry z dodatkiem dyniowego puree :)... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 302
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 338
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 238
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 250
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 803
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 752
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 681
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 419
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 329
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 319









































