Najnowsze przepisy
Zapraszam Was dzisiaj na kulinarne szaleństwo w postaci... ⇖ 8
W planach były jagodzianki ... no ale wyszło jak wyszło.... ⇖ 19
Tarta filo z kurkami to doskonały pomysł na smaczne danie... ⇖ 29
Nalewka na pestkach z pigwowca japońskiego.

Bardzo smaczna o smaku migdałowym, nalewka na pestkach pigwowca japońskiego o smaku migdałowym. Nalewka idealnie może zastąpić Amaretto do deseru Tiramisu.Składniki:pestki z pigwowca 25 dagalkohol 48% 1 litrmiód 125 mlsok z cytrynyWykonanie:Osuszone pestki z pigwowca umieszczamy w słoju i zalewamy roztworem miodu, soku z cytryny i alkoholu. Słój zamykamy szczelnie i odstawiamy w ciemne miejsce na 4 tygodnie do maceracji, co jakiś czas musimy pomieszać słojem. Po okresie maceracji...
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 188
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 220
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 141
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 153
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1739
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 876
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 835
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 563
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 476
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 455