Nalewka na pestkach z pigwowca japońskiego.

Bardzo smaczna o smaku migdałowym, nalewka na pestkach pigwowca japońskiego o smaku migdałowym. Nalewka idealnie może zastąpić Amaretto do deseru Tiramisu.Składniki:pestki z pigwowca 25 dagalkohol 48% 1 litrmiód 125 mlsok z cytrynyWykonanie:Osuszone pestki z pigwowca umieszczamy w słoju i zalewamy roztworem miodu, soku z cytryny i alkoholu. Słój zamykamy szczelnie i odstawiamy w ciemne miejsce na 4 tygodnie do maceracji, co jakiś czas musimy pomieszać słojem. Po okresie maceracji...
Najnowsze przepisy
Masala chai to rozgrzewająca herbata pita w Indiach.Masala... ⇖ 17
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 34
Pulpety Drobiowe w Sosie Koperkowym – Obiad, Który Otula... ⇖ 31
Kiedy po raz pierwszy spróbowałem pizzy z białym sosem,... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 267
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 291
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 191
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 193
Przepisy na czasie
Surówka z buraka i chrzanu – prosty i pyszny dodatek do... ⇖ 52
Placki ziemniaczane z marchewką, chrupiące, złociste i... ⇖ 38
Sałatka z kurczakiem i camembertem to lekka, sycąca i... ⇖ 37
Owsianka Brownie Kakao + Banan – Śniadanie/Fit, Które... ⇖ 36
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 34