Nalewka na pestkach z pigwowca japońskiego.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/10/nalewka-na-pestkach-z-pigwowca.html
Bardzo smaczna o smaku migdałowym, nalewka na pestkach pigwowca japońskiego o smaku migdałowym. Nalewka idealnie może zastąpić Amaretto do deseru Tiramisu.Składniki:pestki z pigwowca 25 dagalkohol 48% 1 litrmiód 125 mlsok z cytrynyWykonanie:Osuszone pestki z pigwowca umieszczamy w słoju i zalewamy roztworem miodu, soku z cytryny i alkoholu. Słój zamykamy szczelnie i odstawiamy w ciemne miejsce na 4 tygodnie do maceracji, co jakiś czas musimy pomieszać słojem. Po okresie maceracji...
Najnowsze przepisy
To ciasto pachnie moim dzieciństwem! W domu zawsze robiło... ⇖ 2
Grzybowa to jedna z moich ulubionych zup, która zawsze... ⇖ 6
Seromakowiec - wersja uproszczonaSeromakowiec - prosty... ⇖ 6
Dobrze patrzycie. Tak z kiszonego pora, którego w zasadzie... ⇖ 8
Fit Paella z Kurczakiem(Cook4me Tefal - Multicooker)Przepis... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 309
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 342
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 243
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 255
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1875
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1099
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 925
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 856
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 805
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 505









































