Nalewka na pestkach z pigwowca japońskiego.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/10/nalewka-na-pestkach-z-pigwowca.html
Bardzo smaczna o smaku migdałowym, nalewka na pestkach pigwowca japońskiego o smaku migdałowym. Nalewka idealnie może zastąpić Amaretto do deseru Tiramisu.Składniki:pestki z pigwowca 25 dagalkohol 48% 1 litrmiód 125 mlsok z cytrynyWykonanie:Osuszone pestki z pigwowca umieszczamy w słoju i zalewamy roztworem miodu, soku z cytryny i alkoholu. Słój zamykamy szczelnie i odstawiamy w ciemne miejsce na 4 tygodnie do maceracji, co jakiś czas musimy pomieszać słojem. Po okresie maceracji...
Najnowsze przepisy
Szynka gotowana w herbacie to wyjątkowy domowy sposób na... ⇖ 1
Karp smażony w głębokim tłuszczu, polany masełkiem,... ⇖ 23
Budyń proteinowy z polewą z mlecznej czekolady od Prozis... ⇖ 18
Witam Kochani! Polecam pyszny schab pieczony, jeśli tylko... ⇖ 28
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 44
Soczysta karkówka z piekarnika – sprawdzony przepis na... ⇖ 21
To ciasto sezamowe wygląda jak makowiec, a w środku kryje... ⇖ 19
Makowiec, sernik i piernik, te trzy klasyki zawsze piekę... ⇖ 33
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 363
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 385
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 286
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 293
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1890
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1288
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 760
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 708
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 620
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 614
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 580
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 498
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 492
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 482









































