Nalewka na pestkach z pigwowca japońskiego.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/10/nalewka-na-pestkach-z-pigwowca.html
Bardzo smaczna o smaku migdałowym, nalewka na pestkach pigwowca japońskiego o smaku migdałowym. Nalewka idealnie może zastąpić Amaretto do deseru Tiramisu.Składniki:pestki z pigwowca 25 dagalkohol 48% 1 litrmiód 125 mlsok z cytrynyWykonanie:Osuszone pestki z pigwowca umieszczamy w słoju i zalewamy roztworem miodu, soku z cytryny i alkoholu. Słój zamykamy szczelnie i odstawiamy w ciemne miejsce na 4 tygodnie do maceracji, co jakiś czas musimy pomieszać słojem. Po okresie maceracji...
Najnowsze przepisy
Pieczone podudzia z kurczaka w aromatycznej marynacie... ⇖ 5
Pasztet z karpia z dodatkiem jeszcze kilku ryb. Jest on dla... ⇖ 15
Przez lata robiłam różne deski przekąsek, ale ta deska... ⇖ 11
Moskaliki kupuję na wagę w sklepie rybnym, to takie małe... ⇖ 13
Wybór odpowiedniej patelni może diametralnie zmienić... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 349
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 374
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 278
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 283
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 572
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 502
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 485
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 413
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 386
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 381
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 371
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 253
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 249
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 249









































