Nalewka na pestkach z pigwowca japońskiego.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/10/nalewka-na-pestkach-z-pigwowca.html
Bardzo smaczna o smaku migdałowym, nalewka na pestkach pigwowca japońskiego o smaku migdałowym. Nalewka idealnie może zastąpić Amaretto do deseru Tiramisu.Składniki:pestki z pigwowca 25 dagalkohol 48% 1 litrmiód 125 mlsok z cytrynyWykonanie:Osuszone pestki z pigwowca umieszczamy w słoju i zalewamy roztworem miodu, soku z cytryny i alkoholu. Słój zamykamy szczelnie i odstawiamy w ciemne miejsce na 4 tygodnie do maceracji, co jakiś czas musimy pomieszać słojem. Po okresie maceracji...
Najnowsze przepisy
Są takie wypieki, które od pierwszego zapachu przenoszą... ⇖ 8
Keto torcik migdałowy z musem czekoladowym i z polewą(bez... ⇖ 9
Ekspresowe ciastka migdałowe z makiem zrobione w ostatniej... ⇖ 27
Szybkie i efektowne przekąski na Sylwestra, które zrobisz... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 385
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 406
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 303
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 316
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3631
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2300
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1655
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 923
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 875
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 837
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 785









































