Nalewka na pestkach z pigwowca japońskiego.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/10/nalewka-na-pestkach-z-pigwowca.html
Bardzo smaczna o smaku migdałowym, nalewka na pestkach pigwowca japońskiego o smaku migdałowym. Nalewka idealnie może zastąpić Amaretto do deseru Tiramisu.Składniki:pestki z pigwowca 25 dagalkohol 48% 1 litrmiód 125 mlsok z cytrynyWykonanie:Osuszone pestki z pigwowca umieszczamy w słoju i zalewamy roztworem miodu, soku z cytryny i alkoholu. Słój zamykamy szczelnie i odstawiamy w ciemne miejsce na 4 tygodnie do maceracji, co jakiś czas musimy pomieszać słojem. Po okresie maceracji...
Najnowsze przepisy
W dzieciństwie odwiedzając dziadków na mazurskiej wsi,... ⇖ 2
Ciasto pleśniak to klasyczne, warstwowe ciasto, na kruchym... ⇖ 9
Sałatka z rukolą, gruszką i serem pleśniowym to idealne... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 292
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 325
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 224
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 237
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 660
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 218
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 166
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 139
Brokuły to świetna baza do sałatek, wystarczy dodać... ⇖ 135
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 128
Rożki z kremem budyniowym z ciasta francuskiego to prosty... ⇖ 113









































