Nalewka z jeżyn (Jeżynówka).
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2020/08/nalewka-z-jezyn-jezynowka.html
Nalewka ma nie tylko wspaniały smak, ale także wiele cennych właściwości leczniczych. Znajdujące się w jeżynach przeciwutleniacze i witamina C, wzmacniają serce i układ krwionośny.Składniki:jeżyny 1 kgalkohol 60% 1 litr (nalewkowy)cukier 30 dagPrzygotowanie:Jeżyny zalewamy alkoholem, odstawiamy na 14 dni, od czasu do czasu mieszamy słojem z nalewką. Nie przedłużajmy...
Najnowsze przepisy
Kolory to mój sposób na przetrwanie listopadowej szarugi... ⇖ 9
Makaron z cukinią i pomidorami– szybki, lekki i pyszny... ⇖ 11
Proste danie z udek drobiowych marynowanych w przyprawach,... ⇖ 20
Ubita feta to puszysty i delikatny dip, który doskonale... ⇖ 18
Wegetariański smalec z fasoli z cebulką i jabłkiem to... ⇖ 19
Sałatka z tuńczykiem i makaronem Jeśli szukasz pomysłu... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 294
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 328
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 230
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 241
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 704
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 561
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 257
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 244
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 205









































