Nalewka z jeżyn (Jeżynówka).
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2020/08/nalewka-z-jezyn-jezynowka.html
Nalewka ma nie tylko wspaniały smak, ale także wiele cennych właściwości leczniczych. Znajdujące się w jeżynach przeciwutleniacze i witamina C, wzmacniają serce i układ krwionośny.Składniki:jeżyny 1 kgalkohol 60% 1 litr (nalewkowy)cukier 30 dagPrzygotowanie:Jeżyny zalewamy alkoholem, odstawiamy na 14 dni, od czasu do czasu mieszamy słojem z nalewką. Nie przedłużajmy...
Najnowsze przepisy
Inlagd sill, czyli śledzie marynowane po szwedzku w sosie... ⇖ 1
Sernik Harataniec to wyjątkowe ciasto, które idealnie... ⇖ 23
Całkiem paradoksalnie ludzie nie lubią mieć zbyt dużego... ⇖ 38
Farszynki ziemniaczane to mazurski specjał w połączeniu... ⇖ 21
Barszcz wigilijny z buraków gotujemy na warzywach. Jest to... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 369
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 390
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 292
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 300
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2509
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2060
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1410
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 823
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 731
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 661
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 638
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 629









































