Nalewka z jeżyn (Jeżynówka).

Nalewka ma nie tylko wspaniały smak, ale także wiele cennych właściwości leczniczych. Znajdujące się w jeżynach przeciwutleniacze i witamina C, wzmacniają serce i układ krwionośny.Składniki:jeżyny 1 kgalkohol 60% 1 litr (nalewkowy)cukier 30 dagPrzygotowanie:Jeżyny zalewamy alkoholem, odstawiamy na 14 dni, od czasu do czasu mieszamy słojem z nalewką. Nie przedłużajmy...
Najnowsze przepisy
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 19
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 187
Chrupiący kurczak po azjatycku z kolorowymi warzywami i... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 277
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 304
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 208
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 213
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204