Nalewka z jeżyn (Jeżynówka).
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2020/08/nalewka-z-jezyn-jezynowka.html
Nalewka ma nie tylko wspaniały smak, ale także wiele cennych właściwości leczniczych. Znajdujące się w jeżynach przeciwutleniacze i witamina C, wzmacniają serce i układ krwionośny.Składniki:jeżyny 1 kgalkohol 60% 1 litr (nalewkowy)cukier 30 dagPrzygotowanie:Jeżyny zalewamy alkoholem, odstawiamy na 14 dni, od czasu do czasu mieszamy słojem z nalewką. Nie przedłużajmy...
Najnowsze przepisy
jesienne kolory roślin Jesień w ogrodzie nie kończy... ⇖ 6
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo... ⇖ 25
Spaghetti Aglio Olio w 10 Minut – Sekretny Trik na... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 299
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 335
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 237
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 250
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 798
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 724
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 673
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 410
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 325
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 313









































