Nalewka z jeżyn.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/08/nalewka-z-jezyn.html
Bardzo smaczna nalewka na jeżynach.Składniki:jeżyny 1 kgalkohol 60% 1 litrcukier 30 dagPrzygotowanie:Jeżyny zalewamy spirytusem, odstawiamy na 14 dni, od czasu do czasu mieszamy słojem z nalewką. Nie przedłużajmy czasu maceracji owoców w spirytusie, bo alkohol ekstrahuje z pestek jeżyn za dużo goryczki. Po 14 dniach zlewamy wytrawną nalewkę, a owoce zasypujemy cukrem i odstawiamy na 7 dni. Po 7 dniach zlewamy słodki nalew i łączymy z wcześniej zlanym nalewem wytrawnym. Nalewkę...
Najnowsze przepisy
Śledzie po japońsku to klasyka wigilijnego stołu. W tej... ⇖ 3
Domowy ser z nerkowców jest delikatny, kremowy i naprawdę... ⇖ 11
Doskonały w smaku sernik z wiśniami, o pomarańczowym... ⇖ 13
Wiele osób nie wyobraża sobie poranka bez kubka mocnej,... ⇖ 17
Kimchi to tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 294
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 329
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 232
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 242
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 730
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 590
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 278
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 267
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 218









































