Nalewka z jeżyn.

Bardzo smaczna nalewka na jeżynach.Składniki:jeżyny 1 kgalkohol 60% 1 litrcukier 30 dagPrzygotowanie:Jeżyny zalewamy spirytusem, odstawiamy na 14 dni, od czasu do czasu mieszamy słojem z nalewką. Nie przedłużajmy czasu maceracji owoców w spirytusie, bo alkohol ekstrahuje z pestek jeżyn za dużo goryczki. Po 14 dniach zlewamy wytrawną nalewkę, a owoce zasypujemy cukrem i odstawiamy na 7 dni. Po 7 dniach zlewamy słodki nalew i łączymy z wcześniej zlanym nalewem wytrawnym. Nalewkę...
Najnowsze przepisy
Przepis na sernik ze śliwkami na ciasteczkowym spodzie z... ⇖ 13
Są przepisy, które wracają do człowieka jak bumerang;)... ⇖ 13
Jeśli lubicie domowe pieczywo i szukacie nowych smaków,... ⇖ 18
Poznaj przepis na tradycyjne pesto pantesco z wyspy... ⇖ 8
Sałatka z pieczonym kalafiorem, wątróbką i owocami to... ⇖ 11
Twarożek High-Protein z Miodem i Orzechami – Szybkie... ⇖ 10
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 250
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 274
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 176
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 180
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1753
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 276
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 233
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 225
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 176
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 173
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 173
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 152