Ogórki lekko pod kiszone.

Ogórki lekko pod kiszone, idealne na upalne dni.Składniki:ogórki gruntowe 2,5 kgchrzan 12 plasterkówkoperczosnek 1 główkasól 3 łyżki woda 3 litrWykonanie:Ogórki myjemy, odcinamy końcówki i moczymy około 2 godziny, ogórki muszą dobrze napić się wody. Wyparzamy słój 5 litrowy lub garnek kamienny. Na dno słoja układamy kawałki łodyg kopru i baldach, kilka pokrojonych ząbków...
Najnowsze przepisy
#WspółpracaRecenzencka #WydawnictwoAlbatrosWielu z nas... ⇖ 2
Obiad bez glutenu na bazie kaszy jaglanej, grzybów kurek... ⇖ 16
Posiłek w 20 minut!? O tak! Zwłaszcza z kluskami na parze... ⇖ 11
Ten chleb smakuje jak z najlepszej piekarni, a co najlepsze... ⇖ 18
Kluski ziemniaczane z mięsem to jedno z tych dań, które... ⇖ 23
Przepis na śledzie z suszonymi pomidorami i musztardą... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 252
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 281
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 180
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 186
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2091
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 346
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 319
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 307
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 272
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 269