Łopatka wieprzowa, parzona, kanapkowa.

Bardzo smaczna wędlina z galaretką, lekko pikantna.Surowiec:Mięso I klasy (chude z łopatki) - 61 dagMięso II klasy (z łopatki, ścinki ze schabu) - 94 dagPrzyprawy na 1,55 kg mięsa:peklosól 28 gsos sojowy 4 łyżkipapryka ostra 2 g papryka słodka 2 gpieprz czarny 3 gczosnek 4 gżelatyna 4 łyżkiwoda 300 mlosłonka barierowa (termokurczliwa)Wykonanie:Łopatkę czyścimy,...
Najnowsze przepisy
Dawno mnie nie było, wracam zatem z pysznym i prostym... ⇖ 13
Dzień dobry. Dzisiaj na salony wjeżdża obłędny w smaku... ⇖ 13
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 278
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 307
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 211
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 216
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 828
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 354
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 325
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 285
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 261