Najnowsze przepisy
Zawsze udany, puszysty sernik z kakaowym wierzchem i spodem... ⇖ 53
Serdecznie witam i zapraszam tym razem na przepyszne ciasto... ⇖ 34
Energetyczne kulki mocy Dzień dobry! Dzisiaj chciałam... ⇖ 38
Palcówka kresowa, czosnkowa.
Palcówka to kiełbasa wieprzowa napychana palcem do cienkiego jelita wieprzowego przez odpowiedni lejek. Jest to surowa, dobrze przyprawiona, podsuszona kiełbasa. Kiełbasa ta ma swoją popularność na Podlasiu i kresach wschodnich. Pokrojona w cienkie plasterki bardzo smakuje w kanapkach.Surowiec:szynka wieprzowa 1,5 kgboczek 1 kgPrzyprawy:peklosól - sól warzonka (50%/50%)...
Przepisy z bloga
Bardzo smaczne flaczki ugotowane z indyczych żołądków i... ⇖ 22
Zbliża się weekend majowy, sezon grillowy. Postanowiłem... ⇖ 63
Usmażone kotlety ze zmielonego schabu wieprzowego podane z... ⇖ 66