Palcówka kresowa, czosnkowa.

Palcówka to kiełbasa wieprzowa napychana palcem do cienkiego jelita wieprzowego przez odpowiedni lejek. Jest to surowa, dobrze przyprawiona, podsuszona kiełbasa. Kiełbasa ta ma swoją popularność na Podlasiu i kresach wschodnich. Pokrojona w cienkie plasterki bardzo smakuje w kanapkach.Surowiec:szynka wieprzowa 1,5 kgboczek 1 kgPrzyprawy:peklosól - sól warzonka (50%/50%)...
Najnowsze przepisy
Filet z kurczaka na szybko to wybawienie dla zabieganych.... ⇖ 9
Ciasto ucierane cynamonowo-rumowe ze śliwkami to prosty i... ⇖ 13
Moje ulubione szybkie ciasto czekoladowe w nowej wersji z... ⇖ 24
Zeszłoroczny post z ziemniaczanymi sałatkami na letnie... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 250
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 276
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 176
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 182
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1903
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 296
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 266
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 257
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 224
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 211
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 188