Portugalskie gruszki Rocha w occie jabłkowym.

Bardzo twarde, smaczne gruszki, zamarynowane w occie jabłkowym.Składniki na 900 ml słoik gruszek w occie:450 ml wody150 ml octu jabłkowego1/2 szkl. cukru3-4 goździki1 kg twardych portugalskich gruszek Rocha 1/2 kory cynamonowejWykonanie:Umyte, obrane ze skórki gruszki pozbawiamy gniazd nasiennych. Zalewamy zimną wodą, zakwaszoną sokiem z limonki lub cytryny żeby gruszki nie...
Najnowsze przepisy
Podsłuchałem kiedyś rozmowę starszej pani na rynku:... ⇖ 11
Sos chrzanowy od zawsze gościł na wielkanocnym stole... ⇖ 11
Masala chai to rozgrzewająca herbata pita w Indiach.Masala... ⇖ 19
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 38
Pulpety Drobiowe w Sosie Koperkowym – Obiad, Który Otula... ⇖ 33
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 267
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 292
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 192
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 195
Przepisy na czasie
Surówka z buraka i chrzanu – prosty i pyszny dodatek do... ⇖ 56
Placki ziemniaczane z marchewką, chrupiące, złociste i... ⇖ 40
Sałatka z kurczakiem i camembertem to lekka, sycąca i... ⇖ 39
Owsianka Brownie Kakao + Banan – Śniadanie/Fit, Które... ⇖ 38
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 38