Pyrczok, czyli babka ziemniaczana.

Pyrczok, babka ziemniaczana potocznie kartoflarz – babka z utartych surowych ziemniaków wymieszanych ze skwarkami z wędzonego boczku i pokrojonej w kostkę cebuli. Pikantnie przyprawiona i upieczona w piekarniku na złocisto-brązowy kolor. Jest tradycyjną potrawą kuchni kresów wschodnich.Składniki:ziemniaki 9 szt.boczek wędzony 30 dagkiełbaska śląska 1 szt.cebula 2 szt.jajka 3...
Najnowsze przepisy
Filet z kurczaka na szybko to wybawienie dla zabieganych.... ⇖ 12
Ciasto ucierane cynamonowo-rumowe ze śliwkami to prosty i... ⇖ 14
Moje ulubione szybkie ciasto czekoladowe w nowej wersji z... ⇖ 26
Zeszłoroczny post z ziemniaczanymi sałatkami na letnie... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 250
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 276
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 176
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 182
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1907
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 298
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 268
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 259
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 227
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 213
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 189