Pyrczok smażony.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2019/04/pyrczok-smazony.html
Pyrczok, babka ziemniaczana potocznie kartoflarz – babka z utartych surowych ziemniaków wymieszanych ze skwarkami z wędzonego boczku i pokrojonej w kostkę cebuli. Pikantnie przyprawiona i upieczona w piekarniku na złocisto-brązowy kolor. Jest tradycyjną potrawą kuchni kresów wschodnich. Polecam usmażone plastry pyrczoka podane z gęstą, kwaśną śmietaną i...
Najnowsze przepisy
Cześć dzisiaj robimy smaczne i szybkie kieszonki z piersi... ⇖ 11
Pain de Campagne to klasyczny, rustykalny chleb francuski,... ⇖ 13
Seromakowiec to jedno z tych ciast, które robi się bez... ⇖ 155
W lodówce zalegały mi pieczarki i kawałek mozzarelli... ⇖ 13
Pyszne, wytrawne naleśniki z warzywami, kiełbasą i serem... ⇖ 19
Dziś będzie szybko smacznie i prosto. Prostota jest... ⇖ 23
Aromatyczna papryka pieczona w oliwie to świetny dodatek... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 310
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 343
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 247
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 256
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1974
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1111
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 949
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 866
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 823
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 518









































