Pyrczok smażony.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2019/04/pyrczok-smazony.html
Pyrczok, babka ziemniaczana potocznie kartoflarz – babka z utartych surowych ziemniaków wymieszanych ze skwarkami z wędzonego boczku i pokrojonej w kostkę cebuli. Pikantnie przyprawiona i upieczona w piekarniku na złocisto-brązowy kolor. Jest tradycyjną potrawą kuchni kresów wschodnich. Polecam usmażone plastry pyrczoka podane z gęstą, kwaśną śmietaną i...
Najnowsze przepisy
Świąteczny wieniec makowy -dlaczego ten przepis jest taki... ⇖ 2
Tarta de Santiago to pyszne ciasto z mielonych migdałów.... ⇖ 12
Felfla Mechwiya – Marokańskie grillowane zielone papryki... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 347
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 370
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 274
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 281
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 456
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 442
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 340
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 339
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 297
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 226
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 198
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 172
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 170
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 159









































