Najnowsze przepisy
Kapusta kiszona, choć często niedoceniana, to prawdziwy... ⇖ 8
Najlepsze ciasto z jabłkami Takie szybkie, proste ciasto... ⇖ 19
Domowe ice tea jest świetnym orzeźwiającym napojem w... ⇖ 14
Proste ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką. Pokazał... ⇖ 27
Wprowadzenie do dania Orzo z krewetkami przepis Orzo z... ⇖ 25
Wprowadzenie do przepisu na ciasto z dżemem brzoskwiniowym... ⇖ 20
Wprowadzenie do sałatki z kurczakiem na przyjęcie... ⇖ 22
Wprowadzenie do sernika bez spodu Czym jest sernik bez... ⇖ 32
Pyrczok.

Pyrczok, babka ziemniaczana potocznie kartoflarz – babka z utartych surowych ziemniaków wymieszanych ze skwarkami z wędzonego boczku, kiełbasy, cebuli, pokrojone w kostkę. Pikantnie przyprawiona i upieczona w piekarniku na złocisto-brązowy kolor. Jest tradycyjną potrawą kuchni kresów wschodnich.Składniki:ziemniaki 2 kgkurze jajka 3 szt.mąka pszenna 3 łyżkikasza manna 1-2 łyżkicebula 1 szt.kiełbasa podwawelska 25 dagsól do smaku (użyto 1 łyżki)majeranek 1 łyżkapieprz...
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 124
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 156
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 99
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 108
Przepisy na czasie
Surówkę ze słoika, jest hitowym dodatkiem do grilla. Ta... ⇖ 176
Przepis na tradycyjny sernik, który w naszej rodzinie... ⇖ 171
Bigos z młodej kapusty i kapusty kiszonej to zdecydowanie... ⇖ 129
Wprowadzenie do Ciasto Hucułka przepis Ciasto Hucułka to... ⇖ 52
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu.... ⇖ 49
Zdrowe ciasto, które nie tylko będzie idealną opcją na... ⇖ 38
Wprowadzenie do Sernika Mamy Przepis Historia sernika w... ⇖ 37