Pyrczok.

Pyrczok, babka ziemniaczana potocznie kartoflarz – babka z utartych surowych ziemniaków wymieszanych ze skwarkami z wędzonego boczku, kiełbasy, cebuli, pokrojone w kostkę. Pikantnie przyprawiona i upieczona w piekarniku na złocisto-brązowy kolor. Jest tradycyjną potrawą kuchni kresów wschodnich.Składniki:ziemniaki 2 kgkurze jajka 3 szt.mąka pszenna 3 łyżkikasza manna 1-2 łyżkicebula 1 szt.kiełbasa podwawelska 25 dagsól do smaku (użyto 1 łyżki)majeranek 1 łyżkapieprz...
Najnowsze przepisy
Proste i wilgotne ciasto jogurtowe ze śliwkami. Niezawodny... ⇖ 2
Czy zdarza Ci się marzyć o pysznej, serowej zapiekance... ⇖ 9
Królestwo grzybów to prawdziwy skarb polskich lasów –... ⇖ 8
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 14
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 250
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 278
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 178
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 185
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2011
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 327
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 294
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 282
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 248
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 241
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 205