Rogale z białym makiem i bakaliami.

Bardzo smaczne rogale zrobione z ciasta półfrancuskiego, z dużą ilością maku, migdałów i orzechów w nadzieniu.Składniki na ciasto półfrancuskie (11 dużych rogali):mąka pszenna poznańska typ 500 3,5 szklankiciepłe mleko 1 szklanka20 gram świeżych drożdży1 jajko16 gram cukru waniliowego3 łyżki cukruszczypta soli250 gram masłaSkładniki na masę makową:250 gram białego...
Najnowsze przepisy
Pyszne i mięciutkie, idealne na śniadanie. Można jeść... ⇖ 12
Znakomity syrop, który stosuje cała nasza rodzina w... ⇖ 23
Ciasto Szampańskie to jeden z tych deserów, które od... ⇖ 18
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 13
Bułeczki z twarogiem i owocami – puszyste, słodkie i... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 254
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 281
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 180
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 186
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2112
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 349
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 324
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 319
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 278
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 273