Salceson wieprzowy, ozorkowy z dodatkiem mięsa z łopatki.

Smaczny, domowej produkcji salceson z ozorków wieprzowych i dodatkiem chudego mięsa z łopatki wieprzowej.Surowiec:1,8 kg nóżki wieprzoweozór wieprzowy - 1 kgłopatka wieprzowa - 0,9Solanka:Sól peklowa 80 g na 1 litr wody przegotowanej, schłodzonej.Ilość solanki powinna wynosić 40% w stosunku do wagi mięsa.Przyprawy:liść laurowyziele angielskiemajeraneksól...
Najnowsze przepisy
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 10
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 12
Sernik z mlekiem skondensowanym to ciasto, które potrafi... ⇖ 80
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 250
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 276
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 178
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 184
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1998
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 324
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 289
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 281
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 247
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 238
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 201