Schab wieprzowy bez kości, wędzony, podpiekany.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2018/02/schab-wieprzowy-bez-kosci-wedzony.html
Uwędzone kawałki schabu bez kości. Wędzone metodą garnkową na zrębkach olcha/buk/brzoza w temperaturze 50-60 stopni 2 godziny, plus podpiekanie w 80 stopniach Celsjusza 20 minut.Surowiec:schab wieprzowy bez kości, błon i narostów 1,5 kgPeklowanie na mokro:ilość dni peklowania 4.Składniki solanki:woda 1 lpeklosól 65 gramcukier 15 gramliść laurowy 8 szt.ziele angielskie 18...
Najnowsze przepisy
Pyszny szybki wypiek, w którym zutylizujesz banany, które... ⇖ 11
...kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i... ⇖ 15
Pierniczki miękkie i pulchne Dzisiaj prosty przepis na... ⇖ 13
Ostatnio dorwałam w sklepie 450 gramowe opakowanie sera na... ⇖ 20
Śledzie w occie – klasyk kuchni polskiej i świetna baza... ⇖ 12
Kasza gryczana to produkt, który może budzić mieszane... ⇖ 23
Jeśli lubisz szybkie dania z patelni, to to penne będzie... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 295
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 331
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 234
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 247
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 755
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 630
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 353
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 298
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 284









































