Schab wieprzowy bez kości, wędzony, podpiekany.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2018/02/schab-wieprzowy-bez-kosci-wedzony.html
Uwędzone kawałki schabu bez kości. Wędzone metodą garnkową na zrębkach olcha/buk/brzoza w temperaturze 50-60 stopni 2 godziny, plus podpiekanie w 80 stopniach Celsjusza 20 minut.Surowiec:schab wieprzowy bez kości, błon i narostów 1,5 kgPeklowanie na mokro:ilość dni peklowania 4.Składniki solanki:woda 1 lpeklosól 65 gramcukier 15 gramliść laurowy 8 szt.ziele angielskie 18...
Najnowsze przepisy
Ciasto Słonecznikowy Figlarek to połączenie puszystego,... ⇖ 8
Artykuł sponsorowany – treść i zdjęcia dostarczone... ⇖ 13
28.11.2025 Magda Chrupiące ziemniaki po meksykańsku to... ⇖ 9
Czasami każdy z nas potrzebuje sobie osłodzić odrobinę... ⇖ 16
Przepis na pyszne ciasto Makowy Ananasek to połączenie... ⇖ 23
Lubisz sałatki z kurczakiem? W takim razie istnieje duża... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 317
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 349
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 255
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 266
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2153
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1153
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 996
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 910
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 894
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 667









































