Schab wieprzowy bez kości, wędzony, podpiekany.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2018/02/schab-wieprzowy-bez-kosci-wedzony.html
Uwędzone kawałki schabu bez kości. Wędzone metodą garnkową na zrębkach olcha/buk/brzoza w temperaturze 50-60 stopni 2 godziny, plus podpiekanie w 80 stopniach Celsjusza 20 minut.Surowiec:schab wieprzowy bez kości, błon i narostów 1,5 kgPeklowanie na mokro:ilość dni peklowania 4.Składniki solanki:woda 1 lpeklosól 65 gramcukier 15 gramliść laurowy 8 szt.ziele angielskie 18...
Najnowsze przepisy
Pierś z indyka duszona to doskonały pomysł na smaczny i... ⇖ 15
Cześć! Ostatnio naszła mnie ochota na rafaello, ale że... ⇖ 20
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 8
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 361
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 383
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 285
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 293
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1671
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 890
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 680
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 591
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 567
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 527
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 470
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 468
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 440









































