Schab wieprzowy bez kości, wędzony, podpiekany.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2018/02/schab-wieprzowy-bez-kosci-wedzony.html
Uwędzone kawałki schabu bez kości. Wędzone metodą garnkową na zrębkach olcha/buk/brzoza w temperaturze 50-60 stopni 2 godziny, plus podpiekanie w 80 stopniach Celsjusza 20 minut.Surowiec:schab wieprzowy bez kości, błon i narostów 1,5 kgPeklowanie na mokro:ilość dni peklowania 4.Składniki solanki:woda 1 lpeklosól 65 gramcukier 15 gramliść laurowy 8 szt.ziele angielskie 18...
Najnowsze przepisy
Takiego piernika jeszcze nie piekłam. Bardzo lekki i... ⇖ 15
Zdrowa pasta sardynkowa bez majonezu Dziś bardzo ... ⇖ 20
Wołowina po marokansku z Fasolką i Ziemniakami -Marqa... ⇖ 15
Carpaccio to danie, które uchodzi za kwintesencję... ⇖ 25
Stary, sprawdzony przepis na kokosanki w polewie! Kokosanki... ⇖ 37
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 344
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 364
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 273
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 280
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 421
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 339
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 320
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 309
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 267
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 205
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 183
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 159
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 145
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 130









































