Schab wieprzowy bez kości, wędzony, podpiekany.

Uwędzone kawałki schabu bez kości. Wędzone metodą garnkową na zrębkach olcha/buk/brzoza w temperaturze 50-60 stopni 2 godziny, plus podpiekanie w 80 stopniach Celsjusza 20 minut.Surowiec:schab wieprzowy bez kości, błon i narostów 1,5 kgPeklowanie na mokro:ilość dni peklowania 4.Składniki solanki:woda 1 lpeklosól 65 gramcukier 15 gramliść laurowy 8 szt.ziele angielskie 18...
Najnowsze przepisy
Grzyb o ciekawej nazwie, ozorek dębowy, jak sama nazwa... ⇖ 4
Fit Bajgle (domowe) – śniadaniowy hit!Masz ochotę na... ⇖ 8
CIASTECZKA Z KAJMAKIEM I ORZECHAMIDzień dobry. Mam dla... ⇖ 11
Sok winogronowo - jabłkowy to jeden z naszych ulubionych... ⇖ 12
Proste i wilgotne ciasto jogurtowe ze śliwkami. Niezawodny... ⇖ 15
Czy zdarza Ci się marzyć o pysznej, serowej zapiekance... ⇖ 17
Królestwo grzybów to prawdziwy skarb polskich lasów –... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 250
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 279
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 179
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 185
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2024
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 327
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 296
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 284
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 253
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 243
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 205