Schab wieprzowy bez kości, wędzony, podpiekany.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2018/02/schab-wieprzowy-bez-kosci-wedzony.html
Uwędzone kawałki schabu bez kości. Wędzone metodą garnkową na zrębkach olcha/buk/brzoza w temperaturze 50-60 stopni 2 godziny, plus podpiekanie w 80 stopniach Celsjusza 20 minut.Surowiec:schab wieprzowy bez kości, błon i narostów 1,5 kgPeklowanie na mokro:ilość dni peklowania 4.Składniki solanki:woda 1 lpeklosól 65 gramcukier 15 gramliść laurowy 8 szt.ziele angielskie 18...
Najnowsze przepisy
Wyobraź sobie ten moment: wyjmujesz z piekarnika idealną... ⇖ 7
Buraki to jedne z najbardziej wartościowych warzyw w... ⇖ 8
Pyszna, pyszna zupa i odżywcza i pożywna i idealna na... ⇖ 13
Leśny aromat kurek przypomina mi wakacje z dziadkiem w... ⇖ 14
Waniliowy gryczany chlebek bananowy to idealne połączenie... ⇖ 29
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 341
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 349
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 265
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 276
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 340
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 248
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 185
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 144
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 135
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 58
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 57
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 53








































