Schab wieprzowy bez kości wędzony podpiekany.

Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku na zrębkach olcha/buk.Surowiec:1,7 kg schabu bez kości, błon i narostówPeklowanie na mokro:ilość dni peklowania 4.Dodatki do solanki:woda 1 lpeklosól 65 gramcukier 15 gramliść laurowy 8 szt.ziele angielskie 18 ziarenczosnek pół główki (nie obierany)Wykonanie solanki:W 250 ml wody zagotowujemy liście...
Najnowsze przepisy
Jesień zagościła na dobre, to i w kuchni również jest... ⇖ 8
Idealne, słodko winne polędwiczki w sosie śliwkowym,... ⇖ 13
Dawno mnie nie było, wracam zatem z pysznym i prostym... ⇖ 16
Dzień dobry. Dzisiaj na salony wjeżdża obłędny w smaku... ⇖ 18
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 278
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 307
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 211
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 216
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 828
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 354
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 325
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 297
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 262