Najnowsze przepisy
Dodatkowa obróbka w postaci pieczenia, przenosi danie na... ⇖ 10
Nie jest to post sponsorowany, a jednie sugestia dotycząca... ⇖ 13
Fascynacja kuchnią świata: jak trafiłem na Ziti alla... ⇖ 12
Gnocchi al limone z regionu Amalfi – historia, przepis i... ⇖ 30
Wprowadzenie do faszerowanych jajek Co to są faszerowane... ⇖ 26
Schab wieprzowy bez kości wędzony podpiekany.

Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.Surowiec:2,5 kg schabu bez kości, błon i narostówPeklowanie na mokro (według tabeli Dziadka):ilość dni peklowania 4.Dodatki do solanki:woda 1 lpeklosól 130 gramcukier 22 gramliść laurowy 8 szt.ziele angielskie 18 ziarenczosnek pół główki (nie obierany)Wykonanie solanki, peklowanie:W 250 ml wody zagotowujemy liście laurowe, ziele angielskie i pokrojony w plasterki czosnek. Po zagotowaniu parzymy 15 minut i...
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 150
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 178
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 121
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 131
Przepisy na czasie
W niedzielny poranek zapraszam na pyszne ciasto Truskawkowa... ⇖ 792
W końcu mamy piękną pogodę, a jak jest słońce - to i... ⇖ 489
Cześć! Dzisiaj pieczemy przepyszne kruche ciasto z... ⇖ 474
U nas sezon grillowy w pełni, więc do mięs z grilla nie... ⇖ 363
Bajecznie pyszne i bajecznie proste w przygotowaniu ciasto... ⇖ 361
Placki z młodej kapusty to rewelacyjny pomysł na obiad... ⇖ 203
Cześć Kochani, jako, że sezon na rabarbar w pełni... ⇖ 194
Gotowi na tropikalną przygodę w kuchni? Zapraszam na... ⇖ 187
Ciasto Szept Nocy to pyszne, lekkie ciasto z kakaowym... ⇖ 178