Najnowsze przepisy
Spaghetti con le Polpette: Włoska Tradycja na Twoim Stole... ⇖ 22
Sałatka z brokułem i serem sałatkowym to idealny pomysł... ⇖ 77
Schab wieprzowy bez kości wędzony podpiekany.
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.Surowiec:2,5 kg schabu bez kości, błon i narostówPeklowanie na mokro (według tabeli Dziadka):ilość dni peklowania 4.Dodatki do solanki:woda 1 lpeklosól 130 gramcukier 22 gramliść laurowy 8 szt.ziele angielskie 18 ziarenczosnek pół główki (nie obierany)Wykonanie solanki, peklowanie:W 250 ml wody zagotowujemy liście laurowe, ziele angielskie i pokrojony w plasterki czosnek. Po zagotowaniu parzymy 15 minut i...
Przepisy z bloga
Bardzo smaczny kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim... ⇖ 33
Podwójnie panierowany filet z kurczaka, usmażony i podany... ⇖ 27
Smażone jajka na sadzone podane z ziemniakami i surówką... ⇖ 49
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i... ⇖ 155
Bardzo smaczne flaczki ugotowane z indyczych żołądków i... ⇖ 38