Schab wieprzowy wędzony.

Wędzony metodą w garnku, na zrębkach olcha/buk, wieprzowy schab bez kości. Idealna wędlina do kanapek.Surowiec:schab bez kości 1 kgZalewa peklowa:peklosól 80 gcukier 10 gwoda 1 litrWykonanie solanki, peklowanie:Do litra zimnej wody dodajemy peklosól, cukier i mieszamy do rozpuszczenia. Zimną solanką zalewamy mięso w pojemniku. Mięso musi być całkowicie zalane. Peklujemy 5...
Najnowsze przepisy
Szukasz inspiracji na smaczne przekąski na przyjęcie lub... ⇖ 13
Długa podróż i perspektywa wielu godzin za kółkiem?... ⇖ 18
Śliwki pod kruszonką z ciasteczkami amaretti, to deser,... ⇖ 17
Domowy schab parzony – soczysty i aromatyczny, idealny... ⇖ 23
Lubicie eksperymenty w kuchni? ja uwielbiam i jak coś mi... ⇖ 19
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała... ⇖ 20
Gruszki to jedne z najbardziej niedocenianych owoców w... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 250
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 276
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 178
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 183
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1972
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 315
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 285
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 277
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 241
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 234
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 197