Schab wieprzowy wędzony.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2023/04/schab-wieprzowy-wedzony.html
Pyszny, wędzony wieprzowy schab, uwędzony metodą garnkową, 3 godziny, w temperaturze 50-60 stopni Celsjusza i 30 minut, w temperaturze 80 stopni Celsjusza (podpiekanie). Do wędzenia użyto zrębków olcha/buk.Surowiec:Schab wieprzowy bez kości z tłuszczykiem 1,4 kgczosnek pół główkiliście laurowe 6ziele angielskie 10 ziarenpeklosól 80 gramcukier 10 gramwoda 1000 mlPeklowanie na...
Najnowsze przepisy
21.12.2025 Magda Piernikowe tosty francuskie z piekarnika... ⇖ 7
Wigilia to nie tylko potrawy. To cisza, światło świec i... ⇖ 15
Kompot z żurawiny z dodatkiem pomarańczy to aromatyczny,... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 372
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 395
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 293
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 302
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2913
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2117
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1473
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 851
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 753
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 687
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 655
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 650
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 631









































