Szakszuka po Tunezyjsku.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2020/03/szakszuka-po-tunezyjsku.html
Szakszuka to sadzone jajka gotowane w pikantnym sosie z ostrych papryczek i pomidorków z czosnkiem i przyprawami. Danie pochodzi z Bliskiego wschodu i Afryki północnej.Składniki:cebula połowaostre papryczki 2 szt.pomidorki koktajlowe 5 szt.jajka kurze 2 szt.bardzo ostry sos z papryk habanero 1 łyżkaczosnek 2 ząbkikumin do smakusól do smakupieprz ziołowy do smakuświeża bazylia do...
Najnowsze przepisy
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 6
Karkówka to mięso, które potrafi rozwinąć swój smak... ⇖ 8
Proste ciasto, ale było tak dobre w smaku, że piekłam je... ⇖ 10
Pozostając wciąż w dyniowym temacie, zapraszam dziś bez... ⇖ 18
Przerywam dziś kolejną, przewidzianą wcześnieja tym... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 290
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 315
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 217
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 228
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 72
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 70
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 63
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 50








































