Najnowsze przepisy
Dorsz w sosie koperkowym to idealny pomysł na danie,... ⇖ 8
Ciasto drożdżowe z owocami to proste i klasyczne ciasto,... ⇖ 4
SAŁATKA Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI I MIODEMDzień dobry.... ⇖ 15
Omlet na śniadanie to idealne rozpoczęcie dnia. Można je... ⇖ 23
Przepis na pyszne i pięknie się prezentujące ciasto z... ⇖ 10
Pyszna sałatka z ananasem, fasolką czerwoną, papryką,... ⇖ 35
Szynka (kulka) peklowana, parzona, wędzona.
Bardzo smaczna szynka, idealna na świąteczny stół. Szynka peklowana na mokro na 6 dni, z nastrzykiem, według tabeli Dziadka. Proces peklowania odbywał się w temp ok. 6 stopni Celsjusza. Wędzona metodą w garnku.Surowiec:- 1,2 kg. mięsa z szynki (kulka)Skład solanki:woda 0,5 lpeklosól 56 g,cukier 10 g.5 listki laurowe połamane5 ząbki czosnku12 ziarenek ziela...
Przepisy z bloga
Bardzo smaczne flaczki ugotowane z indyczych żołądków i... ⇖ 28
Zbliża się weekend majowy, sezon grillowy. Postanowiłem... ⇖ 63
Usmażone kotlety ze zmielonego schabu wieprzowego podane z... ⇖ 67