Szynka wieprzowa wędzona.

Szynka wędzona metodą garnkową na zrębkach olcha / buk.Surowiec:szynka wieprzowa 1,5 kgZalewa: (peklowano 4 dni w/g tabeli Dziadka)- peklosól,- cukier- 5 listki laurowe połamane- 5 ząbki czosnku- 12 ziarenek ziela angielskiegoWykonanie:Szynkę peklujemy na mokro na 4 dni według tabeli Dziadka w temp ok. 6 stopni. Po zakończeniu peklowania osznurowujemy i wieszamy na...
Najnowsze przepisy
Jeśli właśnie rozpoczynasz swoją przygodę z dietą... ⇖ 11
Makaron z kurczakiem i pesto paprykowym – szybki obiad... ⇖ 15
Mus gruszkowy z kardamonem to prosty i aromatyczny sposób... ⇖ 13
Pyszne i mięciutkie, idealne na śniadanie. Można jeść... ⇖ 22
Znakomity syrop, który stosuje cała nasza rodzina w... ⇖ 72
Ciasto Szampańskie to jeden z tych deserów, które od... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 254
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 281
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 180
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 186
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2123
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 352
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 326
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 324
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 279
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 276