Tuszonka po gruzińsku (Dana Budunnan Tushenka).
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2021/04/tuszonka-po-gruzinsku-dana-budunnan.html
Tuszonka zrobiona jest z mięsa wieprzowego, można ją robić tak jak w oryginalnym przepisie z udźca cielęcego, jagnięcego lub innego mięsa. Taką tuszonkę dodaje się do duszonych warzyw. Tuszonka jest idealnym dodatkiem do leczo jakie robią na gruzińskich wioskach.Składniki:szynka wieprzowa 1 kgboczek świeży 10-15 dag lub słoninacebula 2 szt.czosnek pół większej...
Najnowsze przepisy
When it comes to Thanksgiving side dishes, green beans... ⇖ 3
Paluchy wiedźmy to klasyka, jeśli chodzi o domowe strachy... ⇖ 8
Pstrąg zapiekany z warzywami to prosty i pyszny pomysł na... ⇖ 9
Tym razem Ala zabrała moje kamyczki do Turcji. One... ⇖ 12
Ziemniaczki pieczone w Air Fryer – chrupiące, złociste... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 286
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 314
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 215
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 222
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 897
Różnego rodzaju sałatki z kurczakiem i marynowanymi... ⇖ 638
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 471
Dzisiaj przychodzę do Was z prostym przepisem na lekki... ⇖ 459
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 422
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 419









































