Tuszonka z łopatki wieprzowej.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/07/tuszonka-z-opatki-wieprzowej.html
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, natartej solą z pieprzem czarnym z dodatkiem czosnku i liścia laurowego. Bardzo smaczna jest do chleba jak i na gorąco podana z kaszą i kiszonym ogórkiem. Tuszonki możemy robić z różnych mięs, wołowego, baraniny, cielęciny.Surowiec na 7 słoiczków 350 ml - 279 gram mięsa w każdym słoiczku:łopatka wieprzowa 1,9 kgsól himalajska 16 g/kg może być sól warzona 12 g/kgpieprz czarny młotkowany 70...
Najnowsze przepisy
Felfla Mechwiya – Marokańskie grillowane zielone papryki... ⇖ 6
Lubię takie szybkie i smakowite desery gdzie nie ma za... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 347
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 369
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 274
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 281
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 440
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 439
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 337
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 334
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 292
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 224
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 196
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 171
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 164
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 158









































