Tuszonka z łopatki wieprzowej.

Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, natartej solą z pieprzem czarnym z dodatkiem czosnku i liścia laurowego. Bardzo smaczna jest do chleba jak i na gorąco podana z kaszą i kiszonym ogórkiem. Tuszonki możemy robić z różnych mięs, wołowego, baraniny, cielęciny.Surowiec na 7 słoiczków 350 ml - 279 gram mięsa w każdym słoiczku:łopatka wieprzowa 1,9 kgsól himalajska 16 g/kg może być sól warzona 12 g/kgpieprz czarny młotkowany 70...
Najnowsze przepisy
Kolagen to najobficiej występujące białko w organizmie... ⇖ 4
Kotlet wieprzowy z dodatkiem sera żółtego i jajka... ⇖ 12
Rabarbar pojawia się w sklepach i na straganach wcześnie... ⇖ 16
Wątróbka drobiowa w sosie miodowo-musztardowym to danie,... ⇖ 12
Ah, Thanksgiving! It’s that magical time of year when the... ⇖ 11
Uwielbiam kuchnię pełną wyrazistych smaków i aromatów,... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 278
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 307
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 212
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 216
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 831
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 356
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 328
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 327
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 267