Tuszonka z łopatki wieprzowej.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/07/tuszonka-z-opatki-wieprzowej.html
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, natartej solą z pieprzem czarnym z dodatkiem czosnku i liścia laurowego. Bardzo smaczna jest do chleba jak i na gorąco podana z kaszą i kiszonym ogórkiem. Tuszonki możemy robić z różnych mięs, wołowego, baraniny, cielęciny.Surowiec na 7 słoiczków 350 ml - 279 gram mięsa w każdym słoiczku:łopatka wieprzowa 1,9 kgsól himalajska 16 g/kg może być sól warzona 12 g/kgpieprz czarny młotkowany 70...
Najnowsze przepisy
Kruche, zielone, mięciutkie i cudownie świąteczne. Te... ⇖ 9
Pyszny obiad? kolacja? czy może śniadanie? jak wolicie... ⇖ 8
Prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom... ⇖ 20
Dzień dobry :-) Grudzień to zabiegany miesiąc, więc u... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 344
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 363
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 269
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 280
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 400
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 301
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 294
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 240
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 191
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 171
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 151
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 120









































