Wędzona gęsina na Świętego Marcina.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2017/11/wedzona-gesina-na-swietego-marcina.html
Półgęsek parzony - wędzony w garnku.Idealna wędlina do kanapek. Polecam :)UWAGA: wędzenie było metodą garnkową która ma inną procedurę wędzenia niż w tradycyjnej wędzarni.Składniki:1 kompletna pierś z gęsi, razem ze skórą (nie przecinana, w całości)Przyprawy:sól peklowa 1 płaska mała łyżeczka (8 g.)garść majeranku1 łyżeczka kolorowego pieprzu...
Najnowsze przepisy
Kebab w Rulonie (Rolka Kebaba) – Najlepsza Technika Ta... ⇖ 15
Pyszne kruche ciasteczka, z kremem maślano-kajmakowym, do... ⇖ 16
Kupujecie laski wanilii do ciasta? kiedyś były bardzo... ⇖ 17
14.11.2025 Magda W tym przepisie wykorzystujemy proste... ⇖ 17
Pyszna sałatka z bulgurem, selerem korzeniowym, jabłkiem,... ⇖ 21
Danie idealne na obiad, śniadanie, do zabrania do pracy,... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 294
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 330
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 233
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 243
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 745
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 608
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 303
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 285
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 277









































