Wędzonka wieprzowa.

Pyszna wędzonka wieprzowa uwędzona metodą garnkową, 2 godziny, w temperaturze 50-60 stopni Celsjusza i 1 godzinę, w temperaturze 80 stopni Celsjusza (podpiekanie). Do wędzenia użyto zrębków olcha/buk.Surowiec:Schab wieprzowy bez kości z tłuszczykiem 1,4 kgczosnek pół główkiliście laurowe 6ziele angielskie 10 ziarenpeklosól 80 gramcukier 15 gramwoda 600 mlPeklowanie na...
Najnowsze przepisy
Fit, puszysty sernik – zawsze wychodzi (bez spodu)Lekki... ⇖ 0
Wspaniały smaki i naprawdę bardzo szybki w przygotowaniu!... ⇖ 3
Składniki: podudzia kurczaka 1 kg, przyprawa pikantna do... ⇖ 7
Najprostsze ciasto z cukinii – wilgotne, cytrynowe i... ⇖ 10
Prosta pyszna sałatka, która najlepiej smakuje w sezonie... ⇖ 7
Jeśli lubisz czekoladowe cukierki, to mini deser Michałki... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 212
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 252
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 161
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 172
Przepisy na czasie
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę... ⇖ 1430
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na... ⇖ 623
Zapraszam Was serdecznie do kolejnego przepisu, w którym... ⇖ 535
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 496
Najlepszy kompot na zimę to jest ten z mirabelek, który... ⇖ 446
Plasterki kanapkowe na zimę to znakomita propozycja na... ⇖ 444
Znakomite na zimę złote ogórki, które świetnie nadają... ⇖ 437
Chrupiąca, owocowa pokusa to ciasto, które moi bliscy... ⇖ 406