Wędzonka wieprzowa.

Schab wieprzowy bez kości, nieobrabiany, uwędzony metodą w garnku na zrębkach olcha/buk. Wędzonka jest pyszna i soczysta, po prostu pycha :)Surowiec:schab od strony karczku (nie obrabiany) 1,5 kgpeklosól 80 g/ litr wodyWykonanie:Pojemnik do peklowania musimy mieć z atestem. Mięso wkładamy do pojemnika i zalewamy solanką z peklosoli i wody zimnej. Mięso musi być pokryte w...
Najnowsze przepisy
Pyszne i mięciutkie, idealne na śniadanie. Można jeść... ⇖ 12
Znakomity syrop, który stosuje cała nasza rodzina w... ⇖ 22
Ciasto Szampańskie to jeden z tych deserów, które od... ⇖ 17
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 13
Bułeczki z twarogiem i owocami – puszyste, słodkie i... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 254
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 281
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 180
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 186
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2111
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 347
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 323
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 319
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 277
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 273