Świąteczny schab bez kości wędzony.

Kolejna świąteczna wędzonka, wędzony schab bez kości. Wędzone w garnku na zrębkach olcha/buk/brzoza.Surowiec:schab 53 dagschab 75 dagSkładniki solanki - 1 litr:liść laurowy połamane 5-6 liściziele angielskie 10-12 ziarenczosnek z łuskami 5-6 zębówpeklosól 80 gramcukier 1 łyżeczkaWykonanie solanki, peklowanie:W 250 ml wody gotujemy 5 minut pokrojony czosnek (czosnku nie...
Najnowsze przepisy
Czy zdarza Ci się marzyć o pysznej, serowej zapiekance... ⇖ 6
Królestwo grzybów to prawdziwy skarb polskich lasów –... ⇖ 7
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 13
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 13
Sernik z mlekiem skondensowanym to ciasto, które potrafi... ⇖ 91
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 250
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 278
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 178
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 185
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2002
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 325
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 291
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 282
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 248
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 239
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 203