Wykonanie rogali Marcińskich. Część 3/3
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2019/10/wykonanie-rogali-marcinskich-czesc-33.html
Bardzo smaczne rogale z dużą ilością migdałów i orzechów w nadzieniu, którego głównym składnikiem jest biały mak.Składniki:Wcześniej zrobione ciastowcześniej przygotowane nadzienie do rogaliSkładniki na lukier:sok z połowy cytryny1 szklanka cukru pudrudo posypania rogali rozdrobnione orzechy lub migdały.Wykonanie rogali:Po minimum 5 godzinach wyjmujemy ciasto z lodówki,...
Najnowsze przepisy
Przepyszna, wilgotna, delikatna,makowa babka, nie tylko na... ⇖ 3
Świąteczny wieniec makowy -dlaczego ten przepis jest taki... ⇖ 6
Tarta de Santiago to pyszne ciasto z mielonych migdałów.... ⇖ 13
Felfla Mechwiya – Marokańskie grillowane zielone papryki... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 347
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 371
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 275
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 281
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 468
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 442
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 343
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 341
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 299
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 227
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 200
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 174
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 173
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 160









































