Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 101
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 23
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 18
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 23
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 35
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 27
Zupa z botwinki.

Wiosenna, bardzo smaczna zupa z botwinki i młodych buraczków, ugotowana na mięsie wieprzowym, podana z jajkiem ugotowanym na twardo.Składniki:łopatka wieprzowa 40 dagwoda 2 litryziemniaki 3 szt.botwinka 2 pęczkisuszona włoszczyzna 3-4 łyżkizakwas buraczany (swojski) 100 mldomowa pasta rosołowa 1 łyżkaliście laurowe 3 szt.ziele angielskie 6 szt.śmietana 30% do zabieleniasól do...
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 177
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 203
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 135
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 147
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 751
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417