Chleb żytni razowy na zakwasie żytnim.

Smaczny i zdrowy chleb razowy, żytni upieczony na żytnim zakwasie. Po upieczeniu zalecam spożywanie takiego chleba na drugi dzień.Składniki:Zaczyn:100 g mąki żytniej razowej typ 2000120 ml wody3 łyżki aktywnego zakwasu żytniegoCiasto właściwe:cały zaczyn900 g mąki żytniej typ 2000sól łyżeczka600 ml wody1 łyżka mioduDodatkowo:Margaryna Kasia do posmarowania formyotręby do wysypania formyDzień przed pieczeniem przygotować zaczyn:Mąkę wymieszać z wodą i zakwasem,...
Najnowsze przepisy
Rasa puławska to polskie dziedzictwo hodowlane cenione za... ⇖ 4
Sałatka z jajkiem z porem to przykład na to, że proste... ⇖ 5
Prosty przepis na domową przyprawę gyros! Taka przyprawa... ⇖ 7
Jeszcze kilka lat temu temat medycyny estetycznej kojarzył... ⇖ 6
Pieczona owsianka ze śliwkami airfryer Kiedy dostałam... ⇖ 18
Czerwona kapusta przez wielu bywa niedoceniona — zbyt... ⇖ 20
#WspółpracaRecenzencka #WydawnictwoRelacjaSeria książek... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 247
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 271
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 174
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 179
Przepisy na czasie
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 241
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 182
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 180
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 150
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 130
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 125
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 102