Boczek wieprzowy parzony wędzony.

Boczek wieprzowy uwędzony troszkę inaczej, najpierw został sparzony a później uwędzony. Wyszedł bardzo smaczny. Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach 70% olcha/ 30% buk.Składniki:- 4 kawałki surowego boczku bez skóry i kości 1.4 kg. (paski o szerokości 10-15 cm.)- przędza wędliniarskaPeklowanie 4 dni według tabeli peklowania Dziadka.Dodatki do zalewy:ziele angielskie, czosnek, liść laurowyWykonanie:Zaparzamy szklanką wrzącej wody pieprz, ziele angielskie,...
Najnowsze przepisy
Przepis na sernik ze śliwkami na ciasteczkowym spodzie z... ⇖ 9
Są przepisy, które wracają do człowieka jak bumerang;)... ⇖ 10
Jeśli lubicie domowe pieczywo i szukacie nowych smaków,... ⇖ 16
Poznaj przepis na tradycyjne pesto pantesco z wyspy... ⇖ 6
Twarożek High-Protein z Miodem i Orzechami – Szybkie... ⇖ 8
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 250
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 274
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 176
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 180
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1751
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 275
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 230
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 222
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 173
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 172
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 171
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 150