Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 10
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 11
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 8
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 8
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 19
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 21
Chleb pszenny na żytnim zaczynie.

Bardzo smaczny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie. Bardzo proste wykonanie.Składniki:Zaczyn:100 g mąki żytniej typ 720120 ml wody3 czubate stołowe łyżki aktywnego zakwasu żytniegoCiasto właściwe:cały zaczynmąka pszenna chlebowa typ 750 - 500 gwoda przegotowana ostudzona 300 mlsól 1 płaska łyżkamasło klarowane do posmarowania formyDzień przed pieczeniem przygotować zaczyn:Mąkę wymieszać z wodą i zakwasem, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na...
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 177
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 202
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 134
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 146
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1465
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 773
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 747
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 503
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 415
Jarzynka do obiadu to znakomity sposób na przetwory na... ⇖ 320