Drożdżówka.

Delikatne, bardzo smaczne ciasto drożdżowe upieczone w formie kwasoodpornej o wymiarach 250x110x100 mm. Z podanego przepisu wychodzą dwie drożdżówki.Składniki:drożdże 3 dagcukier 1/2 łyżkimąka 0,5 kgżółtka 3 szt.pół łyżeczki soli1 łyżka masłacukier waniliowy 16 gciepłe mleko 250 (do wyrobienia ciasta)jajko do posmarowania ciastaWykonanie:Drożdże rozpuszczamy w połowie szklanki ciepłego mleka z łyżeczką cukru. Do przesianej mąki dodajemy sól, cukier waniliowy,...
Najnowsze przepisy
Szukasz pomysłu na szybką, sycącą i wyjątkowo smaczną... ⇖ 12
Cześć Kochani zapraszam na przepis z serii PRZETWORYTym... ⇖ 24
Witam Kochani! Polecam przepyszne placki najlepsze ze... ⇖ 19
Dlaczego ten gulasz to strzał w dziesiątkę?Bogactwo... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 249
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 271
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 174
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 179
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1578
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 266
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 216
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 204
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 166
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 160
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 155
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 128