Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 10
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 11
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 7
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 8
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 19
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 21
Fasolka po bretońsku.

Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.Składniki:fasola Jaś 50 dagkiełbasa śląska 40 dagboczek wędzony 10 dagwłoszczyzna suszona 2 łyżkiprzecier pomidorowy (domowy) 500 mlczosnek 4 ząbkicebula 1 szt.pasta rosołowa 1 łyżka lub 1 kostka kupnaliść laurowy 3 szt.ziele angielskie 5-6 ziarensól do smakupieprz ziołowy do smakupapryka słodka mielona 1 łyżeczkasos sojowy ciemny 2 łyżkimajeranek 1 łyżkaWykonanie:Do wrzącej nie solonej wody wrzucamy...
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 177
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 202
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 134
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 146
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1465
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 773
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 747
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 503
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 415
Jarzynka do obiadu to znakomity sposób na przetwory na... ⇖ 320