Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 10
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 10
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 7
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 7
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 15
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 21
Kiszone ogórki śremskie na zimę.

Kiszone ogórki w słoju na zimę. Najlepszym gatunkiem ogórków do kiszenia są kiszeniaki śremskie, najlepsze są małe, zdrowe ogóreczki.Składniki:śremskie kiszeniaki 3 kg (małe korniszony)sól niejodowana 3 łyżkiwoda zimna (kranówka) 3 litryłodygi i baldachy kopruświeży czosnek 1 główkachrzan kawałek 10 cmsłój 5 litrowyWykonanie:Ogórki dokładnie myjemy, układamy w słoju 5 litrowym na przemian, warstwa ogórków parę łodyg kopru, parę plasterków chrzanu i czosnek. W...
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 177
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 202
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 134
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 146
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1465
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 773
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 747
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 502
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 415
Jarzynka do obiadu to znakomity sposób na przetwory na... ⇖ 320