Najnowsze przepisy
Ciasto kruche z makiem to prosty i smaczny wypiek, który... ⇖ 28
Bezalkoholowe koktajle sprawdzą się podczas wielu okazji... ⇖ 16
Znacie te uwielbiane przez najmłodszych popękane ciacha?... ⇖ 27
Burger Historia i Pochodzenie – od Hamburg steak do moich... ⇖ 14
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym... ⇖ 16
Arabskie wpływy w kulturze Hiszpanii Historia obecności... ⇖ 13
Wprowadzenie do Pieczonych Udek Kurczaka w Sosie Grzybowym... ⇖ 20
Wprowadzenie do przepisu na Naleśniki zapiekane z mięsem... ⇖ 30
Mięso z żeberek z kaszą gryczaną, sosem i sałatką z czerwonej kapusty.
Ugotowane mięso z mostku wieprzowego (żeberka) podane z sosem i kaszą gryczaną oraz z sałatką z czerwonej kapusty.Składniki:wieprzowe żeberka (mostek wieprzowy) 1 kgcebula 1 szt.czerwona kapusta połowakasza gryczanaliście laurowe 2 szt.ziele angielskie 6 szt.sól do smakupieprz do smakuciemny sos sojowy 4 łyżkimąka pszenna do zagęszczenia sosuolej do duszenia kapustyWykonanie:Wymyte żeberka gotujemy do miękkości mięsa. Po ugotowaniu oddzielamy mięso od kości. Mięso kroimy w...
Przepisy z bloga
Smaczny i zdrowy chleb razowy, żytni upieczony na żytnim... ⇖ 45
Pieczeń rzymska podana z kaszą i surówką z kapusty... ⇖ 37
Kotlet schabowy podany z rumianymi frytkami i pomidorkami... ⇖ 40
Usmażone kostki z miruny zrobione w sosie warzywnym z... ⇖ 66
Przepisy na czasie
Roladki schabowe nadziewane pieczarkami Tradycyjny domowy... ⇖ 126
Tradycyjnie grudzień rozpoczynam przepisem na piernik.... ⇖ 106
Rewelacyjny makowiec z budyniem Nie będziecie chcieli już... ⇖ 93
Wprowadzenie do przepisu na Krokiety z chleba tostowego z... ⇖ 65
Jak mrozić uszka wigilijne Mrożenie uszek wigilijnych to... ⇖ 65
Uszka do barszczu z orzechami i grzybamiW polskiej tradycji... ⇖ 52
Jak gotować mrożone uszka Mrożenie uszek wigilijnych to... ⇖ 51