Pasztetowa.

Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.Surowce:podgardle 1,2kgboczek 0,4 kgwątroba 0,5 kgkasza manna 80gPrzyprawy:pieprz czarny łyżeczkamajeranek dobra garśćziele angielskie 10 ziaren.cebula surowa 100 g4 ząbki czosnkusól 15g/kgWykonanie:Podgardle, boczek pokrojone w plastry 3 cm parzymy w temp. ok 75 stopni 1,5h. Wątrobę parzymy ok 15min w wywarze. Kaszę parzymy w 0,5 litra wywaru. Mielimy 3 razy w maszynce z sitkiem 2,5mm do momentu uzyskania...
Najnowsze przepisy
Polecam Wam mój szybki obiad z ostatniego tygodnia.... ⇖ 13
Oh my goodness, let me tell you about one of my absolute... ⇖ 13
Let me tell you about the ultimate comfort food: chocolate... ⇖ 17
Let me tell you, making Lavender Earl Grey ice cream is an... ⇖ 12
Oh, let me tell you about my absolute obsession with these... ⇖ 11
Kluski śląskie to klasyk kuchni polskiej, którego nie... ⇖ 13
22.09.2025 Magda Kolorowa, sycąca i pełna charakteru... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 258
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 286
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 183
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 187
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2185
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 389
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 367
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 366
Rewelacyjna kiszona kapusta na dwa sposoby. Zawsze trzymam... ⇖ 350
Czasem mam ochotę podać na obiad coś swojskiego,... ⇖ 335
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 324