Najnowsze przepisy
Składniki: pierś kurczaka podwójna 2 sztuki, olej... ⇖ 35
Lody Migdałowe (Ninja Creami NC300EU) Migdałowe lody,... ⇖ 28
Prosta sałatka z mozzarellą i pomidorem Lubicie sałatki?... ⇖ 43
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 33
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 32
Racuszki drożdżowe.

Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z takiego samego ciasta jakie robimy na pączki. Takie racuszki to wspomnienie z lat dzieciństwa, a szczególnie z kolonii letnich gdzie panie kucharki często robiły je na podwieczorek. Są pyszne.Składniki:mąka pszenna 50 dagświeże drożdże 40 gcukier 1 łyżkamleko 250 mljajka 3 szt. (żółtka)masło 1 łyżkasól szczyptacukier waniliowy 16 gspirytus 3 łyżkiWykonanie:Drożdże rozpuszczamy w połowie...
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 179
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 206
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 137
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 147
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1528
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 793
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 778
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 529
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 432